вівторок, 19 серпня 2008 17:58

Торф"яники задимили пів-Києва

Південно-західні райони столиці 17 і 18 серпня затягнуло димом.

Жителі масивів Відрадний, Святошин, Академмістечко, Нивки, Сирець і Виноградар відчували в помешканнях у неділю та понеділок різкий запах диму та чаду. Від нього не рятували міцно закриті вікна.

Сталося так через торф"яники, які почали тліти на околицях міста.

— Їхали в неділю через Ірпінь, бачили під містом купу пожежних машин. Щось сильно горіло й диміло. А коли приїхали додому, відчули на вулиці неприємний запах. Не можна було нормально дихати. Враження таке, ніби десь поруч щось горить чи тліє, — каже "ГПУ" Вікторія Мусієнко, 34 роки, жителька просп. Академіка Палладіна.

Минулими вихідними в столиці більше 20 разів займалася трава. Найбільше від диму й вогню потерпіли Дніпровський і Подільський райони. У кожному зареєстрували по чотири пожежі. На Трухановому острові вигоріло 1,2 га трави.

За словами Вікторії Рубан, начальника відділу пропаганди управління Міністерства надзвичайних ситуацій міста й області, нині приблизно 200 рятувальників цілодобово гасять вогонь у області.

Зараз ви читаєте новину «Торф"яники задимили пів-Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі