Науково-дослідницький центр незалежних споживацьких експертиз "Тест" оприлюднив результати власного тестування 10 видів пляшкового квасу.
Експертизу проводили протягом місяця. У висновках дослідження йдеться, що квасом може називатися лише той напій, який було отримано в результаті процесу бродіння. "Тільки три напої, оскільки вони дійсно проведені шляхом бродіння, на наш погляд, мають право називатися квасом: "Древлянський", "Львівський" і "Ярило". Решта напоїв не відповідає поняттю "Квас — напій бродіння". Тому загальну оцінку їм було вирішено не виставляти. Це напої "АВІС", "Біола", "Данило", "Монастирський", "Остреч", "Пан Іван" і "Росинка", — йдеться у повідомленні "Тесту".
Коментарі