четвер, 11 жовтня 2007 07:07

Тетяна Талагаєва загинула на переході

19 вересня у селі Підгірці автомобіль УАЗ 452 з державним номером П3323КХ збив на смерть киянку ТетянуТалагаєву, 62 роки.

За словами свідків, жінка перетинала дорогу на пішохідному переході на зелене світло. Поверталася з магазину з молоком, батоном і мінеральною водою. Автомобіль не встиг загальмувати. Після пригоди він зупинився за кілька десятків метрів.

Трагедія сталася на новій Обухівській трасі. Мешканці Підгірців кажуть, що машини тут "їздять як скажені".

Тетяна Павлівна була дуже обережною, згадують її родичі.

— Мама завжди чекала, коли проїдуть машини, навіть якщо йшла зі мною на зелене. Казала, береженого Бог береже. Я не уявляю, чому таке трапилося саме з нею, — розповідає Євгенія Оленчук, 24 роки, донька загиблої.

Міліцію викликали водії, які їхали позаду УАЗа. Вони були свідками аварії, але не зупинилися. Родина викликала "швидку", однак лікарі не хотіли приїжджати, каже Євгенія.

— Лікарі мотивували відмову тим, що поки приїдуть, нічого не зможуть зробити. Підгірці знаходяться поза Києвом, майже на початку Обухова. Тому "швидка" говорила, аби ми викликали обухівських лікарів. По сусідству біля нашої дачі живе один депутат. Лікарі зафіксували виклик лише після того, як прораб депутата зателефонував і посварився з ними.

Номер УАЗа запам"ятала продавщиця з магазину біля траси. Вона почула скрип гальм.

— Коли вийшла, побачила чоловіка з розбитою головою і закривавленими руками. Він розповів, що їхав і побачив, як усі машини щось об"їжджають. Вирішив, мовляв, відтягти тіло жінки з проїжджої частини. Відразу ж після цього сів в авто і втік, — згадує жінка, яка не хоче називати себе.

— Я думаю, він нікуди не хотів переносити маму. Водій перевіряв, чи вона жива, —каже Євгенія.

У Тетяни Талагаєвої виявили черепно-мозкову травму. Кілька переломів і травм були смертельними. Автомобіль, що збив її, зареєстрований на чоловіка з прізвищем Дубко. Він пояснив у міліції, що продав машину вісім років тому за генеральною довіреністю. Про це розповів родині обухівський слідчий Олександр Олков.

Міліція класифікувала справу як "труп біля обочини". Родичі загиблої найняли юриста. Чоловік Євгенії розмовляв зі слідчим. Той повідомив, що машина з номером П3323КХ стоїть на штрафмайданчику. Підозрюють, що автомобілем керував працівник Дубка. Міліціонери розшукують винуватця аварії.

— Слідчий Олков сказав нам: "Може, ми владнаємо цю справу, якось замнемо..." — каже "ГПУ" донька загиблої.

Зараз ви читаєте новину «Тетяна Талагаєва загинула на переході». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі