понеділок, 29 вересня 2008 19:41

Таксофірми порушують правила перевезення

Управління із питань захисту прав споживачів протягом двох місяців перевірило в столиці 100 легковиків, які працюють у 10 таксофірмах.

Тетяна Щековська, 50 років, начальник відділу контролю послуг і реклами, пояснює, що перевірка була плановою, подібні управління робить постійно.

— Машини таксі перевіряли на так званих фільтрах, або місцях скупчення таксистів. Наші спеціалісти нарахували 59 водіїв, які виїхали на маршрути, не пройшовши медогляду і технічного огляду машини. Це прикрий факт. Якщо авто несправне або водій має проблеми зі здоров"ям, то це загрожує пасажирам.

80 легковиків працювали без таксометра та ліцензії на право перевезення. Таксисти не видавали клієнтам чеки за надані послуги. Більшість машин не мала на кузові найменування перевізника та розпізнавальних знаків таксі. Також було виявлено, що перевізник "АСС-Авто", в якого давно відібрали право на перевезення, продовжує возити вулицями столиці людей.

— Після поїздки пасажир повинен бачити, скільки кілометрів він проїхав, і скільки це коштує. Таксисти такі дані не надають, що вже — грубе порушення прав споживача. Окрім того, на вулицях міста зараз багато таксистів, які працюють взагалі без жодних документів. Вони лише купують "шашечки", вішають їх на дахові — та й усе. Такі водії, буває, навіть керують нетверезими, — продовжує Тетяна Щековська.

В управлінні попереджають: якщо пасажир потрапить у аварію в легковику, яке не має ліцензії на таксоперевезення, то ніхто не відповідатиме за травми та не відшкодовуватиме лікування людині.

Що робитимуть із зібраною інформацією про порушення, поки що невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Таксофірми порушують правила перевезення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі