пʼятниця, 08 лютого 2008 07:12

Щур покусав киянина в ліжку

— Чоловік прокинувся посеред ночі від різкого болю в правій нозі. Казав, під ковдрою щось швидко бігало. Коли скочив з ліжка, побачив щура. Такий випадок у моїй практиці вперше, — розповідає "ГПУ" лікар-дезінфекціоніст Олександра Беспаль, 50 років.

Щур укусив 43-річного киянина Володимира Калашнікова 28 січня. Пригода сталася у власному помешканні чоловіка, на вул. Отто Шмідта, 20, що на Татарці. Він звернувся до лікарів лише за тиждень, коли почала пухнути нога.

У вівторок Володимира Калашнікова госпіталізували до 4-ї міської лікарні. Дезінфекціоніст додає, що в чоловіка підозрюють лептоспіроз. Нині він здає аналізи.

По обіді до старої хати Калашнікових під"їхали троє працівників медичного підприємства "Профілактична дезінфекція". Чекають на Михайла, рідного брата Володимира. У руках тримають халати, у сумці — щуряча отрута. Без власника помешкання розкладати її у дворі заборонено.

— Щурячу отруту в приватних секторах розкладають рідко. Тому тут виникають справжні розсадники гризунів. На Татарці багато старих і занедбаних будинків, де пацюки облаштовують собі кубла, — зауважує лікар-дезінфекціоніст Антоніна Южко, 55 років.

Михайла чекають 40 хв., потім набирають на мобільник. Чоловік каже, що збирається у відрядження, тому не прийде. Лікарі оглядають двір, аби скласти акт за фактом виїзду. У дворі кілька заіржавілих старих автівок, розібраний гараж. Попід вікнами будинку складені порожні пляшки. Біля вхідних дверей багато старих автошин.

У щурів починається період розмноження

— От у цих покришках і живуть гризуни, їх ніхто там не турбує. Звідси щури спокійно прорили собі підземний хід у дім. Потрібно ретельно оглянути хату всередині, але без господаря зробити це не можемо, — зазначає Олександра Беспаль.

— Доки я тут жив, щурів не було, — запевняє "ГПУ" телефоном Михайло Калашніков, 46 років, брат Володимира. — Раніше ми жили в домі двома родинами. Брат — із дружиною й сином, я теж із сім"єю. Із жінками ми розвелися. Вісім місяців тому Володимир прийшов із в"язниці, жив на Татарці сам. Я постійно у відрядженнях, квартири знімаю. Ми якось знайдемо вихід із цього положення, — обіцяє чоловік.

Міські лікарі-дезінфекціоністи стверджують: у щурів саме починається період розмноження.

Зараз ви читаєте новину «Щур покусав киянина в ліжку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі