четвер, 30 жовтня 2008 12:33

Шулявський міст розширять до 8 смуг

Містобудівна рада Києва схвалила проект реконструкції транспортної розв"язки на перетині вулиць Довженка, Індустріальній (Вадима Гетьмана) і проспекту Перемоги (Шулявського шляхопроводу) в Шевченківському районі. Про це сказав голова міськради, головний архітектор Києва Василь Присяжнюк.

Проект припускає демонтаж існуючої естакади шляхопроводу і будівництво нової - не монолітної, а зі збірних залізобетонних конструкцій. За рахунок цього проїжджа частина шляхопроводу розширитися з 5 до 8 смуг руху.

Крім того, проект припускав пристрій правоповоротного з"їзду з проспекту Перемоги на Індустріальну за рахунок зносу 5-го сталеливарного цеху заводу "Більшовик".

Як компенсацію замовник проекту - комунальне підприємство "Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд Києва" - повинне здійснити перенесення виробничих потужностей цього цеху в 7-й цех чавуноливарного виробництва.

Вартість перенесення обладнання становить 150 млн гривень. Проте член міськради, начальник Головного управління охорони культурної спадщини Руслан Кухаренко заявив, що будівля 5-го цеху є пам"ятником промислової архітектури і відповідно не може бути знесена без узгодження з пам"ятникоохранними органами.

Тому члени міськради схвалили проект без урахування зносу цеху. Міськрада рекомендувала Дирекції вирішити майново-правові питання з приводу цеху з Фондом державного майна і виносити цю частину реконструкції розв"язки в 2-й етап у разі узгодження зносу.

Нагадаємо, що Київміськадміністрація оцінює реконструкцію Шулявського шляхопроводу в 150 млн гривень. Адміністрація планувала почати реконструкцію в 2009 році.

У грудні 2007 року комунальне підприємство "Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд Києва" домовилося з проектною організацією "Киевпроєкт" про проектування реконструкції Шулявського шляхопроводу, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Шулявський міст розширять до 8 смуг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі