пʼятниця, 27 квітня 2007 07:08

Шулявські торговці захищають ринок за барикадами

Автор: фото: Володимир СІНДЄЄВ
  В понеділок пожежа перетворила Шулявку на звалище напівзгорілого товару, в якому деякі кияни знаходили собі джинси та светри. Мерія запевняла що закриє ринок, але зараз на ”Каштані” знову торгують
В понеділок пожежа перетворила Шулявку на звалище напівзгорілого товару, в якому деякі кияни знаходили собі джинси та светри. Мерія запевняла що закриє ринок, але зараз на ”Каштані” знову торгують

— Ми чули розпорядження закрити Шулявку, — каже власниця згорілого магазину на ринку "Каштан", яка не називається. — Але наша адміністрація нас захищає і не дозволить цього зробити. Ми днями і ночами тут чергуємо, на ніч блокуємо автомобілями в"їзд під міст.

Минулого вівторка, на наступний день після пожежі на ринку "Каштан", коли місто мало не залишилося без станції метро Шулявська, мер столиці Леонід Черновецький, 55 років, пообіцяв будь-що закрити ринок.

— Я приму такое решение, и у меня не дрогнет рука, — казав він.

На думку мера, вплив на ринок не можуть поділити між собою кілька злочинних угруповань. Саме вони періодично й підпалюють одне одного.

Продавці запевняють, що не підуть зі своїх місць. Уже зараз на згарищі знову торгують. Продавці підрихтували поплавлені кіоски і завозять у них новий товар.

— Адміністрація ринку пообіцяла ліквідувати згарище за 4 дні, — кажуть продавці. — Найняли робітників, яким платять по 20 гривень за годину.

Шулявський міст міська влада обіцяла закрити на кілька місяців як аварійний — пожежа пошкодила опори. Це не на жарт налякало столичних водіїв. Дехто з них уже готувався пересісти на громадський транспорт.

— Я планував у середу їхати на роботу в метро, — сказав "ГПУ" киянин Георгій, водій "Мітсубісі Лансера".

Збитків зазнали і маршрутники, автобуси яких їдуть через міст, — а таких у Києві кілька десятків.

— Наші автобуси були майже порожні, — каже Олег Басов із транспортної компанії "Парк". — Люди змінювали маршрут і їхали на інші станції метро.

Мало хто з водіїв знав, що проїзд відновили вже на другий день після пожежі. Зараз рух здійснюється по одній смузі в обидва боки. Перед мостом цілодобово чергують працівники ДАІ Солом"янського району.

— Міст працюватиме у звичному режимі для мікроавтобусів та легковиків, — каже лейтенант Мальцев. — Вантажівки не пропускатимемо.

Можливо Шулявський шляхопровід під час реконструкції розширять за рахунок території заводу "Більшовик". Є попередня домовленість що сталеливарний цех N5 перенесуть і ми отримаємо гектар землі, — каже заступник мера Сергій Зимін.

Зараз ви читаєте новину «Шулявські торговці захищають ринок за барикадами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі