пʼятниця, 29 серпня 2008 18:20

Суд узявся за справу велосипедиста Башкірцева

Учора відбулося попереднє слухання справи про загибель велосипедиста Олексія Башкірцева, 23 роки. Його збив 9 червня п"яний водій БМВ-320 на вул. Мельникова, навпроти ресторану-казино "Ланцелот".

Досудове засідання тривало у приміщенні Шевченківського районного суду 10 хв.

О 9.50 суддя Людмила Шибко запрошує всіх у зал засідань N4. Називає сторони в судовому процесі.

— А ви хто? Брат? Ви що, на пляж прийшли? Вийдіть, — суворим голосом каже суддя братові водія Хомутовського, який прийшов у шортах. Прийшли батьки й сестра загиблого Башкірцева.

Першим до судді підходить обвинувачений Станіслав Хомутовський, 20 років.

— Громадянин України. Маю середню освіту. Неодружений. Працюю в кафе барменом за трудовою угодою, — відповідає на запитання судді. — Раніше притягувався до кримінальної відповідальності за статтею 190, частиною першою.

Цього разу Хомутовського звинувачують за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого. За це карають позбавленням волі від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами.

— У нього раніше не було адвоката, — говорить "ГПУ" Марія Башкірцева, 24 роки, сестра загиблого Олексія. — Правда, Хомутовський майже одразу написав заяву і визнав вину. А так — він узагалі не зв"язувався з нами.

Учора виявилося, що інтереси потерпілої сім"ї Башкірцевих захищатиме відомий юрист Юрій Василенко, 67 років. 2002-го працював суддею Апеляційного суду. Після оприлюднення плівок Мельниченка він порушив кримінальну справу проти Леоніда Кучми.

— Дійсно, Хомутовський написав заяву, що визнає вину. За законом це обставина, яка пом"якшує відповідальність. Але в нього серйозне порушення правил руху — перевищення швидкості. Ще й із важкими наслідками — смертю людини. Зі своєї практики скажу: його визнання вини не надто пом"якшить суть справи, — розповідає "ГПУ" Василенко.

Дату першого судового засідання призначили на 10 вересня.

Стаття, за якою Хомутовського раніше притягували до кримінальної відповідальності, — шахрайство.

Із початку 2008-го у столиці загинули чотири велосипедисти. Цьогоріч міська державтоінспекція зафіксувала понад 30 випадків наїздів на велосипедистів.

Зараз ви читаєте новину «Суд узявся за справу велосипедиста Башкірцева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі