середа, 09 жовтня 2019 23:32

Створили київську агломерацію

Створили київську агломерацію
В столиці з'явилась агломерація. Фото: Сегодня

Мер Києва Віталій Кличко і представники 19 громад, прилеглих до столиці населених пунктів, прийняли рішення про створення асоціації "Київська агломерація" та затвердили її статут.

"Майже два роки тому ми почали процес створення асоціації Київська агломерація. За цей час проведено чимало консультацій з міськими головами, селищними і сільськими головами, радами територіальних громад Київської області. Це міста Бориспіль, Боярка, Бровари, Буча, Васильків, Вишгород, Вишневе, Ірпінь, Обухів, Українка і селища міського типу - Ворзель, Глеваха, Гостомель, Калинівка, Коцюбинське і багато інших ", - сказав Кличко, інформує прес-служба КМДА.

Основним принципом створення такої асоціації стали рівноправні партнерські умови для кожного міста і селища, яке входить в агломерацію.

"Співпраця столиці та навколишніх міст прискорить розвиток регіону, його інфраструктури, збільшить інвестиційну привабливість великого Києва. Адже ми взаємопов'язані і трудовими ресурсами, інфраструктурою", - зазначив Кличко.

Мер підкреслив, що щодня до Києва з навколишніх міст і селищ приїжджає на роботу близько півмільйона людей.

"Саме Київський регіон є одним з найбільших столичних європейських агломерацій з сукупним населенням понад 4 мільйонів чоловік", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт порадив, як приєднувати до Києва прилеглі населені пункти

Міська агломерація - компактне скупчення населених пунктів, головним чином міських, місцями зростаються, об'єднаних в складну багатокомпонентну динамічну систему з інтенсивними виробничими, транспортними і культурними зв'язками. Освіта міських агломерацій - одна зі стадій урбанізації.

Зараз ви читаєте новину «Створили київську агломерацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі