пʼятниця, 01 серпня 2008 16:58

Студентки вимагали припинити секс-туризм

У середу майже 50 дівчат, що імітували проституток, вийшли на Хрещатик.

Вони були одягнуті в короткі спідниці і корсети. Тримали плакати "Україна — не бордель", "Секс — не товар", написані українською й англійською мовами. Учасниці акції розкидали несправжні долари та кричали перехожим — "Забирайте свої гроші! Ми не продаємося!".

Потім розіграли сценку, в якій двоє чоловіків у костюмах та окулярах кидали дівчат на підлогу й роздягали. Перехожі знімали це на мобільні телефони, а водії сигналили.

Акцію провела громадська організація "Фемен", до якої входять студентки столичних ВНЗ.

— Який рік говорять про легалізацію проституції. Ми побоюємося, що такий закон приймуть до чемпіонату Євро-2012, коли до нас приїдуть сотні тисяч іноземців. І це перетвориться на справжній позор! Ми проти борделів в Україні, — пояснює "ГПУ" Ганна Гуцол, 21 рік, керівник "Фемен".

Дівчата вимагали, аби до України не впускали іноземців, які раніше "були помічені в секс-турах". Хочуть, аби покарання за сутенерство було жорсткішим. Кажуть, якщо ситуація не зміниться, то восени мітинги будуть масштабнішими.

6 липня "Фемен" провела акцію "Нема води в крані — миюся на Майдані". Дівчата прийшли на центральну площу із милом, рушниками та банними халатами. Потім роздяглися й залізли в купальниках у фонтани. Імітували миття у ванні.

Зараз ви читаєте новину «Студентки вимагали припинити секс-туризм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі