пʼятниця, 05 вересня 2008 19:50

Студентки вдруге вимагали зупинити секс-туризм

У середу по обіді на вул. Грушевського, до Будинку уряду, із боку Маріїнського парку підходять півсотні дівчат.

Вони в коротких спідницях та яскравих топах. Більшість виглядає вульгарно. Губи яскраво нафарбовані. Зовнішнім виглядом імітують проституток. За півгодини до акції розучують гасло в сусідньому парку. "Ми найкрасивіші, добрі й хороші. Ми не продаємося ні за які гроші!" — із десяток разів повторюють фразу. Далі знімають футболки й обгортаються поверх ліфчиків вишиваними рушниками.

Навпроти уряду розтягують плакати "Секс не товар", "Я не продаюся".

— Давайте вже лягати. Он скільки міліції зібралося! — кричить одна.

Дівчата лягають на схилі, утворюють тілами фразу "Україна не бордель". Третій ряд не вміщається. Тому слово "не" викладають принесеними пластмасовими літерами. Із кількох урядових вікон визирають чоловіки. Спостерігають за акцією.

Удруге протестує проти поширення проституції в столиці група "Фемен". Її учасниці — студентки вишів. Схожу акцію вони провели місяць тому на Хрещатику. Керівник 21-річна Ганна Гуцол каже, у місті останнім часом побільшало іноземців.

— У пабах неможливо сидіти дівчатам. Іноземці одразу підходять знайомитися. Пропонують випити. А нагліші — одразу секс. Хіба це нормально? Востаннє таке було, коли пили з подругою коктейль у ірландському пабі "О"Брайнс", — каже Ганна.

— Моя подруга поїхала за програмою "Працюй і подорожуй" в Америку. Працювала там барменом. Почувши, що вона українка, відвідувачі пропонували їй секс за 5 баксів. У них таке враження, що всі українки легкодоступні, — розповідає "ГПУ" 20-річна Олександра Шевченко, учасниця акції.

Представники "Фемену" віднесли в уряд листа. Вони пропонують, аби Кабмін увів поняття "криміналізації клієнта" проституток. Вимагають, аби клієнта повії переслідували й карали Кримінальним кодексом. "Фемен" називає свої акції "скандальними". Дівчата кажуть, їхню організацію не фінансує ніхто. Грантів теж не мають.

Зараз ви читаєте новину «Студентки вдруге вимагали зупинити секс-туризм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі