четвер, 26 червня 2008 07:11

Студенти оберуть свого мера та уряд

27 червня в парку Партизанської слави в Дарницькому районі студенти столичних університетів встановлять наметове містечко. Зафіксують його кордони, поставлять прапор, герб і надрукують власні гроші. На цій території молодь житиме три дні. Там оберуть свій уряд, партії, парламент, міністрів, затвердять бюджет. А 29 червня — призначать студентського мера. Усе це називатиметься мульти-фестиваль "Студентська республіка". Його організувала однойменна міська молодіжна громадська організація, яка цього року святкує 10-річчя.

— Ми реєструємо всіх охочих приєднатися до нашого фестивалю, — каже Валерія Почко, 19 років, прес-секретар студентської ради Києва та "Студентської республіки". — Уже записалися близько 400 студентів. Ми думаємо, що їх буде більше 600. Головна ідея фестивалю — щоб студенти могли проявити себе в громадському правлінні. Це буде для молоді першим досвідом суспільно-політичної діяльності. Ми моделюємо політичну й економічну ситуацію в країні.

На фестивалі проведуть конкурс краси серед студенток "Перша леді". Організатори обіцяють у рамках "Студентської республіки" ще кілька паралельних фестивалів: інтелектуально-психологічну гру "Мафія", семінари, тренінги та дебати для активної молоді, нараду революціонерів, спортивні заходи з пляжних видів спорту.

Зараз ви читаєте новину «Студенти оберуть свого мера та уряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі