понеділок, 28 вересня 2020 19:15

Столичні магістралі обладнали метеостанціями
4

У Києві встановили 5 автоматичних дорожніх метеостанцій швейцарського виробництва. Їх розмістили на в'їздах у столицю з усіх напрямків, а також у центрі міста.

Про це повідомила пресслужба КМДА, інформує "Хмарочос".

Фото: пресслужба КМДА

Метеостанції збирають дані за 14 показниками: температура повітря, відносна вологість, швидкість та напрямок вітру, інтенсивність опадів, видимість, точка роси, товщина водяної плівки, концентрація солі, температура замерзання тощо. Отримані дані передають на монітори Ситуаційного центру, що працює на базі Київавтодору.

Це дозволить дорожній службі та іншим комунальним підприємствам столиці завчасно отримувати інформацію про атмосферні фронти й наближення циклонів та оперативно реагувати на зміну погоди.

Взимку, залежно від даних нової системи, визначатимуть тип та концентрацію протиожеледних матеріалів. Влітку контролюватимуть нагрів покриття дороги й оперативніше проводитимуть його охолодження. За необхідності – зупинятимуть рух вантажівок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із "дахом" і підсвіткою: як виглядатиме оновлений Труханів острів

На столичному сміттєспалювальному заводі "Енергія" встановили експериментальну систему хімочистки. Її завдання - визначити найефективніший склад реагентів хімочистки димових газів перед будівництвом повноцінної системи.

Зараз ви читаєте новину «Столичні магістралі обладнали метеостанціями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі