вівторок, 27 травня 2008 07:15

Станцію Червоний хутір відкрили серед лісу

У п"ятницю перший потяг від"їхав від платформи станції метро Червоний хутір, що на Сирецько-Печерській лінії.

Станція розташована серед лісу, за кілометр від траси на Бориспіль. Дорогу до неї проклали нещодавно. Курсують автобуси за двома маршрутами — подовжений 51-й, від Контрактової площі, та 63-й — від метро Чернігівська.

— Для кого її відкрили, ту станцію? Там же люди зовсім не їздять. Зручно хіба мешканцям Рембази. І назву станції дали неправильну, бо Червоний хутір в іншій стороні. Це дезорієнтація для немісцевих, — вважає Людмила Іваненко, 42 роки.

На відкриття приїхав міський голова Леонід Черновецький, 56 років, його перший заступник Денис Басс і керівник метрополітену Петро Мірошников. Журналісти запитали мера на платформі, навіщо потрібна станція серед лісу.

— Во-первых, она не у лісі. Станция находится на маршрутах двох комфортабельных автобусов. Дарничан от центра будет отделять 15 минут, — пояснив Черновецький.

Денис Басс, 30 років, розповідає: навколо станції майже 80 га землі, що належать Міноборони. Ціна цих ділянок після появи метро зросла у 200 разів. Мерія пропонує провести там інвестиційні конкурси із продажі ділянок. Та міністерство не відповідає на ці пропозиції.

— Тут можна побудувати мільйони квадратних метрів житла. Міністерство все одно ту землю не використовує, — каже Басс.

Працівниця метро підрахувала: за годину після відкриття на станцію зайшло троє людей. У мерії запевняють: щодня станцією Червоний хутір користуватимуться на менше ніж 35 тис. осіб.

На станції у п"ятницю побував кандидат у мери Віталій Кличко. Він зайшов на перон з іншої сторони, ніж Леонід Черновецький.

Зараз ви читаєте новину «Станцію Червоний хутір відкрили серед лісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі