вівторок, 02 грудня 2008 10:23

Станція метро Театральна може завалитися

Станція метро Театральна може завалитися

Станція метро Театральна може впасти через незаконне будівництво торгово-офісного центру на Богдана Хмельницького, 7, заявив народний депутат Володимир Стретович.

Стретович про це заявив, посилаючись на результати перевірки, яку провів Київметробуд. Комісія встановила, що котлован під фундамент будівлі виритий так, що в разі сильних опадів станцію може затопити.

А у випадку невеликого зсуву купол станції взагалі може впасти. У такому випадку удар припаде на касовий зал і початок ескалаторної стрічки. Із моменту початку будівництва у жителів прилеглих будинків уже почали тріскати стіни в квартирах.

Проти будівництва виступили також державні структури охорони пам"яток історії. Адже торговий центр повністю "сховає" за собою Російський драматичний театр Лесі Українки, який побудовано ще у 1874 році. Буде втрачено й історичний вигляд вулиці.

Київрада спочатку скасувала свій дозвіл на будівництво, але через деякий час віддала на 25 років в оренду цю землю забудовникам. При цьому прокуратура, перевіривши всі документи, винесла вердикт: будівництво незаконне і повинно зупинитися.

Проконтролювати доручила двом державним інспекціям. Однак вони, за даними Стретовича, не діють, а будівельники продовжують копати котлован і цілими вантажівками вивозити землю із будівництва.

Днями голова фракції БЮТ в Київраді Олександр Зінченко подав депутатський запит про повернення землі у комунальну власність. На даний момент це питання розглядається в комісіях, повідомляє Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Станція метро Театральна може завалитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі