четвер, 25 вересня 2008 17:19

Спиляні тополі зазеленіли знову

Уже тиждень як зазеленіли дві тополі, які ростуть між торговельним центром "Городок" і заводом "Медапаратура" на Петрівці.

Нормальними деревами їх навряд чи можна назвати. Від обох залишилися лише два стовбури. Усі гілки на цих тополях місяць тому обрізали працівники районного зеленбуду. Зробили так, бо отримали кілька скарг від місцевих. Ті стверджували, що дерева загрозливо нахилені в бік сусідньої тролейбусної зупинки. Після того як дерева підрізали, вони випустили нові пагони зі стовбурів, а із них проросло свіже зелене листя.

Пасажири, працівники сусідніх офісів і покупці з торговельних центрів майже не звертають на це уваги. Зрізані тополі були старі — мали приблизно 30–35 років, пригадує Іван Охотніков, 58 років, технічний директор центру "Городок". Їх садили того ж року, коли на Петрівці відкривали завод електрозварювання.

У міському ботсаду ім. Гришка кажуть, що дивуватися цьому не варто. Спроможність до росту в тополі настільки сильна, що навіть після спилювання гілок або верхівки дерево не припиняє витягатися.

Тиждень тому "ГПУ" писала, що на алеї в масиві Мінському розцвіли вісім каштанів.

Зараз ви читаєте новину «Спиляні тополі зазеленіли знову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі