середа, 05 вересня 2007 07:03

Спіймали викрадача велосипедів

Працівники карного розшуку Дарницького району затримали минулого понеділка 23-річного молодика. Слідство довело, що він відбирав велосипеди в дітей.

Чоловік приїхав з Полтавщини, в Києві ніде не працював.

— Заробляв тим, що знайомився на вулицях із дітьми, переважно від восьми до дванадцяти років. Представлявся як майстер із велосипедного спорту. Казав, якщо діти дадуть на якийсь час велосипеда, то він покаже неймовірний трюк. Малі вірили. Щойно чоловік сідав на велосипед, то відразу ж тікав. Бувало, що за один день викрадав по два велосипеди, — розповідає "ГПУ" Інна Гамалій, 25 років, прес-офіцер Дарницького райвідділу міліції.

Викрадені велосипеди полтавчанин відразу збував на Дарницькому базарі. Продавав їх недорого (від 150 до 300 грн). Потім їхав до Гідропарку й прогулював виручені гроші в кафе.

— Він знайомився в Гідропарку з дівчиною, пригощав її, ночував у тих самих подруг. Чоловік двічі був засуджений, в обох випадках — за шахрайство. Перший раз отримав умовний термін. Удруге відсидів два роки, — каже Гамалій.

Дарницький райвідділ міліції зареєстрував усього 13 фактів відбирання велосипедів у дітей і підлітків. Проти полтавчанина порушили кримінальну справу за шахрайство. Йому загрожує позбавлення волі до 3 років.

Зараз ви читаєте новину «Спіймали викрадача велосипедів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі