четвер, 06 вересня 2007 07:00

Сотникова обшукували шість годин

Автор: фото: Олександр ІВАСІВКА-НАВРОЦЬКИЙ
  Олександр Сотников спілкується з журналістами відразу ж після обшуку
Олександр Сотников спілкується з журналістами відразу ж після обшуку

У вівторок увага міських правоохоронних органів була прикута до керівника Дніпровської райдержадміністрації Олександра Сотникова, 53 роки. О 12.00 до зали, де він проводив нараду з питань благоустрою районних парків, увійшли "беркутівці", працівники управління по боротьбі з економічною злочинністю та слідчий Генпрокуратури.

Вони перервали нараду й запросили керівника до службового кабінету для обшуку. Він тривав зо три години. Міліціонери привезли двох понятих, схожих на бездомних, розповідають люди з оточення Сотникова. Після цього  оперативники, слідчі та "беркутівці", поїхали до голови Дніпровської райдержадміністрації додому.

Котедж почали обшукувати близько третьої дня, а завершили о 18.00. Територію  на час обшуку закрили, депутатів райради та чиновників із райадміністрації, які приїхали підтримати керівника, пропускали лише на подвір"я. Близько шостої вечора хвіртка відкрилася. З подвір"я вийшли четверо слідчих. Один із них тримав чорний целофановий пакет для сміття. Туди поскладали записні книжки, візитки знайомих, флеш-диски для запису комп"ютерних файлів, цифровий диктофон та особисті документи. Після слідчих з місця обшуку пішли також і "беркутівці". Жодних заяв для преси правоохоронці на місці не зробили.

Хвилин за 15 на вулицю вийшов Олександр Сотников. Він сказав, що слідчий написав у постанові: "мета обшуку — знайти гроші, які проходили по справі Миколи Краснощока й Ігоря Козирєва".

Усі події навколо власної персони Сотников розцінює як "продовження політичної боротьби проти районного керівника, який незручний для міського голови". На запитання "ГПУ", чи "замовив" Сотникова міський голова Леонід Черновецький, районний керівник нічого не відповів.

Віктор Линник, заступник голови райдержадміністрації розповідає "ГПУ", що керівника напевне "замовили". За організацію такого "наїзду" міліцією та прокуратурою хтось розплатився "як мінімум кількома квартирами".

Після обшуку стався курйоз. Неподалік хвіртки до котеджу з півгодини стояв невідомий у сірому піджаку, який тримав приладдя телефоніста. Родина Сотникова та його колеги сказали, що чоловік — місцевий телефонний майстер, який кілька разів ремонтував телефон у будинку. Присутні згадали, що протягом останніх днів неодноразово зникав зв"язок у помешканні Сотникова перед обшуком. Кажуть, невідомий лагодив його. Після обшуку цей чоловік, намагаючись залишитися непоміченим, застрибнув до легковика, на якому від"їжджали слідчі. Сотников сказав, що його телефон прослуховують.

Сотников мешкає з дружиною, сім"єю доньки й сватами на вулиці Патріотів, 33. Це тиха вуличка на Кардачах, забудована приватними будинками. 1999 року Сотников викупив там дві земельні ділянки по 8 соток. Віддав за землю не більш ніж $40 тис. Сусіди кажуть, що будувався довго. На ділянці звели два будинки — в одному мешкають свати, в другому — Сотников із сім"єю.

Двір відгороджений від вулиці високим кам"яним парканом. Подейкують, котедж Сотникових кілька разів обкрадали. Востаннє злодій переліз через паркан уночі, відчинив автомобіль і викрав дорогий DVD-програвач.

За словами в.о. керівника прес-служби Генеральної прокуратури України Юрія Бойченка, 55 років, кримінальну справу проти Олександра Сотникова не порушували. Дозвіл на обшук у будинку і в кабінеті видав Печерський районний суд. "Сотников проходить як свідок у справі, яку порушили за фактом отримання хабара проти його заступників", — сказав Юрій Бойченко.

Заступників голови Дніпровської райдержадміністрації Миколу Краснощока та Ігоря Козирєва звинувачують в отриманні хабара у розмірі 530 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Сотникова обшукували шість годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі