середа, 21 листопада 2007 07:00

Сноубордисти-початківці вночі тренуються на Співочому полі

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Катерина (на фото ліворуч) та Олексій почали опановувати їзду сноубордом на Співочому полі. Кажуть, що ходитимуть у Протасів Яр, як трохи ”насобачаться”
Катерина (на фото ліворуч) та Олексій почали опановувати їзду сноубордом на Співочому полі. Кажуть, що ходитимуть у Протасів Яр, як трохи ”насобачаться”

Популярність найулюбленішої серед міських лижників місцини — Протасового Яру — під загрозою. У нього з"явився конкурент — Співоче поле.

Саме сюди щоночі приходить упродовж останнього тижня гурт молодих киян. Вони вправляються в їзді на сноубордах. Кажуть, місце зручне. По-перше, безлюдно. По-друге, професіонали не засміють, якщо неправильно рухатимешся або трюк виконаєш не так, як годиться.

У ніч проти понеділка на гірці тренувалися двоє хлопців і дівчина. На Співоче поле вони прийшли зі сноубордами о восьмій вечора. Катерина, 18 років, їздить трохи гірше за своїх приятелів. Хлопці вчили її, як правильно розвертатися й падати на сніг. Пробували стрибати зі схилу втрьох, тримаючись за руки. Але так само й падали — усі разом.

— Приходимо сюди вже тиждень. Знайшли собі потаємне місце. По-перше, на Протасовому завжди штовханина. По-друге, над новенькими там завжди підсміюються, — розповідає "ГПУ" Катерина, розтираючи травмоване коліно.

Снігова гірка на схилі біля Співочого поля утворилася природно. Хлопці впевнені: схил не гірший за професійний спуск у Протасовому Яру. Він дещо менший за розмірами та пологіший, аніж солом"янський, зате безпечніший. Удень кияни приводять сюди малечу — покататися на санчатах.

— Коли прийшли сюди вперше, не було нікого. Кращого місця поки що не знайшли, то ходитимемо на Співоче поле й надалі. Може, тренуватимемося тут аж до березня, — розповідає "ГПУ" сноубордист Олексій, 18 років.

Компанія жартує: якщо про вечірніх і нічних сноубордистів на Співочому полі дізнаються працівники сусіднього меморіального музейного комплексу, то гірку з часом напевне "облагородять". А згодом, можливо, захочуть зробити її платною.

Від сьогодні Протасів Яр працюватиме офіційно

Підйомник на Протасовому Яру запустять уже в середу. Сноубордисти катаються вже зо два тижні. Проте потрібно мінімум 30 см снігового покриву для безпечного спуску й роботи підйомників, говорить Олександр Горбунов, адміністратор комплексу.
У грудні 2006-го в Протасовому проведуть міські змагання зі сноубордингу та гірських лиж.

Зараз ви читаєте новину «Сноубордисти-початківці вночі тренуються на Співочому полі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі