пʼятниця, 01 лютого 2008 07:10

Сміттєспалювальному заводу шукають інвестора

Міська влада шукає інвестора для будівництва сміттєспалювального заводу на Троєщині.

— Одразу після проведення конкурсу на визначення інвестора відбудуться зустріч із жителями району, де ще раз вислухаємо  зауваження та пропозиції, — повідомив у середу перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, 57 років.

Він також сказав, що працююча на Троєщині ТЕЦ-6 на вул. Пухівській завдає шкоди довкіллю. ТЕЦ димить щодня, а новий  сміттєспалювальний завод буде європейського рівня, тому — екологічно безпечним.

— Мешканці нашого масиву категорично проти будівництва цього заводу в районі, — каже "ГПУ" заступник голови громадського активу Троєщини Софія Ніколаєнко, 59 років. — Ми не хочемо потонути у смітті, адже Троєщина — це спальний район. У нас є інформація: аби відбити гроші, за які планують збудувати завод, сміття на Троєщину звозитимуть для подальшого спалювання аж із п"яти країн Європи. То нехай міська влада шукає інше місце для будівництва. Ми такого не допустимо!

Софія Ніколаєнко впевнена, що актив Троєщини назбирає, якщо буде потрібно, 300 тис. підписів мешканців проти будівництва.

29 січня депутати Деснянської райради проголосували на позачерговій сесії проти будівництва сміттєспалювального заводу на Троєщині.

Міська влада має намір збудувати підприємство протягом трьох років, починаючи з 2008-го. Мерія досі шукає інвесторів. Потужність заводу має складати 500 тис. т на рік. Підприємство "Енергія" на Харківському масиві спалює щороку 175 тис. т сміття.

26 червня 2007-го Київрада виділила головному управлінню комунального господарства ділянку площею 5 га поблизу ТЕЦ-6 під будівництво сміттєспалювального заводу.

Зараз ви читаєте новину «Сміттєспалювальному заводу шукають інвестора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі