середа, 12 вересня 2007 07:06

Сміттярі-приватники забастували

Із 10 вересня компанії-перевізники на половину зменшили вивіз сміття з міських дворів.

Про це "ГПУ" повідомила Анна Таранцова, 24 роки, фахівець з управління проектами підприємства "Грінко-Київ". Ця фірма вивозить сміття з чотирьох районів Києва: Печерського, Шевченківського, Подільського і Голосіївського.

— Вивіз відходів скоротили більшість перевізників. Це стосується лише приватних компаній, — уточнює Таранцова. — Наш учинок пояснюється тим, що Київська міська державна адміністрація не повністю розрахувалася з перевізниками за утилізацію сміття. Місто ще має виплатити майже 10 мільйонів гривень. Лише нашій фірмі адміністрація винна 2,5 мільйона. Через це ми заборгували компаніям-партнерам — полігону, на який вивозимо сміття, фірмам, які постачають запчастини й пальне.

Мерія обіцяла приватним компаніям компенсувати витрати за вивезення сміття з житлових кварталів по червень. А вже з цього місяця підвищила тарифи. Причому підняла їх до 13–18 грн за кубометр відходів лише для семи приватних компаній.

На території, яку обслуговує приватне ТОВ "ЖЕК-107" (Голосіївський р-н), сміття вчора вночі вивезли.

— У нас укладено договір із підприємством "Селтік". Поки що від них жодних заяв не було, — каже "ГПУ" директор ЖЕКу Василь Глушаниця, 56 років.

Водночас погано сміття прибирають із дворів на Старій Дарниці, на масиві Райдужний і Воскресенці.

За місяць одна компанія-перевізник вивозить із міста майже 96 тис. т сміття.

Зараз ви читаєте новину «Сміттярі-приватники забастували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі