субота, 10 листопада 2007 07:04

Сміття зі схилу Татарки не вивозять роками

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  На фото — лише одна сота частина того мотлоху, старих меблів і холодильників, якими всіяний схил уздовж вул. Глибочицької. Кажуть, сміття прибере фірма ”Міракс-Україна” — вона зводить поруч житловий хмарочос
На фото — лише одна сота частина того мотлоху, старих меблів і холодильників, якими всіяний схил уздовж вул. Глибочицької. Кажуть, сміття прибере фірма ”Міракс-Україна” — вона зводить поруч житловий хмарочос

Кілька десятків холодильників, шафи, письмові столи, старі віконні рами, дивани, взуття, бите скло й інший непотріб — усе це розкидане на схилі неподалік вулиць Лук"янівської та Трудової, що на Татарці.

Сміття роками скидають у яр, що пролягає паралельно вул. Глибочицькій.

— Ми не вивозимо й не кидаємо туди сміття, — запевняє "ГПУ" заступник начальника ЖЕКу "Татарка" Світлана Бриль, 39 років. — Це мешканці, переважно вночі, доки ніхто не бачить, викидають на той схил старі речі, меблі, сміття після ремонту.

За словами Світлани Бриль, ЖЕК зобов"язаний вивозити побутове сміття в контейнерах. А великогабаритне, що не влазить до контейнерів, мешканці мають вивозити за власний кошт. Проте цього не роблять.

Заступник начальника каже, що найближчим часом працівники контори приберуть схил. Коли саме — не повідомила.

Неподалік будинку N21 по вул. Лук"янівській розташовані кілька гаражів. Поблизу них видно місце, де постійно спалюють сміття. Поряд — сліди від тракторних протекторів.

Над ямою стирчать повалені дерева.

— Та це все сміття понароблювали люди з ЖЕКу, — розповідає "ГПУ" жінка пенсійного віку, мешканка гуртожитку на вул. Трудовій 7а. — Сюди постійно приїжджає трактор, викидає увесь непотріб у яму. А ще буває, що сміття збирають на купу й підпалюють. Місяць тому багаття так розгорілося, що довелося викликати пожежників.

Жінка запевняє, що звалище уздовж урвища влаштували кілька років тому. А в останні кілька місяців туди викидають сміття з усіх околиць.

Мешканці кількох будинків, що розташовані біля звалища, запевняють, що нічого не скидають із косогора.

— Я 20 років живу на Лук"янівській, 21. Ніколи не бачила, аби сусіди викидали щось униз, — каже "ГПУ" пенсіонерка Галина, 65 років.

Подвір"я товариства "САВ Лтд" на вул. Глибочицькій виходить на величезний смітник, що утворився на схилі. За огорожею — величезна купа непотребу: старий холодильник, двері, пластмаса, пляшки. Директор фірми говорить, що кілька разів звертався у ЖЕК, аби той вивіз сміття. Однак ніхто не вивозить.

Зараз ви читаєте новину «Сміття зі схилу Татарки не вивозять роками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі