понеділок, 13 травня 2019 12:56

Слідчі експерименти у справі Майдану під загрозою: назвали причину

Слідчі експерименти у справі Майдану під загрозою: назвали причину
На Інститутській у Києві почали знімати бруківку. Фото: Zik

На вулиці Інститутській у Києві почали знімати бруківку для будівництва меморіалу Героям Небесної сотні. Це ставить під загрозу завершення проведення слідчих експериментів у розслідуванні розстрілів під час Майдану 2014-го.

Начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк сказав, що слідчий і прокурор не погоджували початок робіт на Інститутській, адже слідчі експерименти досі тривають і мають продовжуватися щонайменше 2 тижні, пише hromadske.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Майдану: прокуратура звітує про 9 посадок

"Стало відомо від музейників, що такий дозвіл надала заступник генерального прокурора Анжела Стрижевська. Самого листа ми не бачили й наданий він без відома слідчого і прокурора, що є незаконним з ознаками втручання в діяльність слідчого і прокурора", - наголосив Горбатюк.

Він додав, що наразі готує листи до забудовника про призупинення робіт до завершення слідчих дій.

Президента України Петра Порошенка допитали у Генеральній прокуратурі. Свідчення надавав у справі щодо злочинів проти учасників Революції гідності на Майдані 2014-го. Порошенко також висловив сподівання, що повторні покази допоможуть завершити слідство.

Зараз ви читаєте новину «Слідчі експерименти у справі Майдану під загрозою: назвали причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі