понеділок, 04 червня 2007 07:05

Скульптури з піску на Трухановому побило градом

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Скульптура ”Віртуальний рай” — найбільша із семи в композиції
Скульптура ”Віртуальний рай” — найбільша із семи в композиції

200 т піску витратили, щоб зробити на Трухановому острові вздовж Дніпра скульптури. Композиція складається із 7 з"єднаних між собою об"єктів і завдовжки має 51 м. За розміри її занесли до Книги рекордів України.

Студенти Київської академії мистецтв, гості з Росії та Китаю працювали над скульптурою 6 днів. Присвятили її природним явищам і стихіям: Воді, Вогню, Землі, Повітрю, Космосу. Перші люди, які спускаються на Труханів острів із Пішохідного мосту і йдуть праворуч, бачать скульптуру у вигляді двох людиноподібних істот із великими вухами і губами. Так, на думку авторів скульптури "Зірковий світ" Микити і Єгора Зігур, виглядають інопланетяни.

— Ми обрали екологічну тему, і митці звертали увагу на беззахисність природи перед людиною, яка її нищить, — каже Катерина Лєгостаєва, директор фестивалю. — А інопланетяни, за задумом, спостерігають за всім, що коїться в нашому світі

Крім інопланетян, на Трухановому можна побачити мамонта, павича, хмарочоси, автомобілі з піску.

Окрім основної скульптури, представили об"єкти ленд-арту. Сплели з лози гніздо з лелеками і зробили з пластикових пляшок панду.

— Зміст дуже глибокий. Скоро ми тільки штучних тварин зможемо побачити, — поділилася враженнями 75-річна Галина Комаровська, яка відпочивала поряд на пляжі.

Організатори обіцяють, що на експозицію можна буде дивитися протягом місяця. На ніч її закривають плівкою від дощу та охороняють від хуліганів. Однак у п"ятницю перед відкриттям фестивалю скульптури таки побило градом. А ввечері в суботу одна зі скульптур, де на автомобілі лежить лев, збоку обвалилася.

Зараз ви читаєте новину «Скульптури з піску на Трухановому побило градом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі