четвер, 29 травня 2008 07:02

Школярі зібрали 6 тисяч гривень допомоги онкохворим

У середу учні школи N286 у Голосієві передали дитячому відділенню онкологічної лікарні на вул. Верховинній у Святошині 250 крапельниць для проведення сеансів хіміотерапії.

Гроші діти зібрали, провівши шкільний ярмарок. За 3 год. вторгували 6 тис. 184 грн.

— Я й не чекала, що зберемо таку суму. Школярі й батьки готувалися до ярмарки серйозно. Напередодні розклеювали по мікрорайону Теремки оголошення про ярмарок. Приходили молоді мами, купували в дітей іграшки, солодощі, — розповідає "ГПУ" директор школи Людмила Марченко, 42 роки.

Завідувач дитячого відділення онколікарні Ольга Матюшок, 42 роки, каже, що  завдяки школярам батьки хворих дітей не купуватимуть крапельниці принаймні півроку. Нині одна крапельниця коштує 18 грн, але не всі аптеки продають їх.

— Ми не можемо самостійно забезпечити хворих дітей усім необхідним. Приємно, що школярі провідали  дітей, подарували їм іграшки, — говорить Матюшок.

Ідея зібрати гроші виникла після того, як директор школи N286 познайомилася із матір"ю майбутнього школяра. Жінка працює в дитячому відділенні для онкохворих на Верховинній. Вона розповіла про хворих дітей, сказала, чого не вистачає в лікарні.

Нині в стаціонарі закладу лікуються 25 дітей.

Зараз ви читаєте новину «Школярі зібрали 6 тисяч гривень допомоги онкохворим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі