середа, 24 квітня 2019 19:15

Скільки людей з передмість щодня в'їжджають до Києва - статистика

Найбільше людей до Києва прибуває з Броварів, Петропавлівської та Софіївської Борщагівки.

Також значна маятникова міграція спостерігається з Ірпеня, Вишневого, Гатного і Крюківщини. Інформацію про переміщення компанії "А+С Україна" надав один із мобільних операторів, пише Економічна правда.

Під час вивчення мобільності Києва за підтримки Світового банку в 2014 році експерти підрахували, що загалом до столиці з передмість в'їжджає близько 500 тисяч осіб. Зараз ця цифра може становити близько 700 тисяч, вважає директор "А+С Україна" Дмитро Беспалов.

  У 2014 році півмільйона людей з передмість щодня в'їжджали до Києва.
У 2014 році півмільйона людей з передмість щодня в'їжджали до Києва.

Він додав, що головною проблемою цих переміщень лишається транспортне сполучення. Пасажири на автотранспорті щодня стоять у заторах, а рухомий склад приміських електричок зношений на 90%. Потяги також мають великі інтервали руху та незручний графік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Метро змінить графік на Великдень

Транспортний експерт Віктор Петрук вважає найбільш безперспективним напрямком Вишгород, куди веде одноколійна і неелектрифікована лінія. За його словами, сполучати Київ сучасною електричкою насамперед слід із Бояркою, Бучею та Броварами.

Кількість населення Києва торік зросла більш ніж на 16 тисяч осіб. Про це свідчать дані експрес-випуску Головного управління статистики у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Скільки людей з передмість щодня в'їжджають до Києва - статистика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі