вівторок, 07 жовтня 2008 19:15

Шевченківський район першим проведе референдум

16 листопада в Шевченківському районі столиці проведуть консультативний референдум. Таке рішення прийняла райрада.

Депутати та районна влада хочуть дізнатися, як жителі ставляться до ідеї міської влади щодо можливої ліквідації району.

— Нехай вирішують жителі. Влада ніколи не цікавилася думкою людей щодо важливих столичних справ. Ми розпочинаємо цю традицію. Рішення суспільства — істина в останній інстанції, — сказав Віктор Пилипишин, 47 років, голова Шевченківської райдержадміністрації.

На референдум винесуть три запитання. Стільки буде й бюлетенів. У жителів поцікавляться: чи підтримують вони зменшення обсягу повноважень райради у зв"язку з ліквідацією району, чи погоджуються із позбавленням повноважень райради та її керівника Віктора Пилипишина. Бюлетені надрукують жовтого, рожевого й зеленого кольору. Вони матимуть розмір 15х20 см.

Депутати запропонували районним осередкам партій, громадських організацій і рухів, а також трудовим колективам і навчальним закладам, аби вони до 15 жовтня визначили, хто їх представлятиме у дільничних комісіях. Висловитися щодо питань референдуму громадяни зможуть на виборчих дільницях.

Кошторис на підготовку та проведення місцевого референдуму поки що не затвердили. У прес-службі райдержадміністрації "ГПУ" повідомили: остаточну суму райрада затвердить за півтора-два тижні.

Ідею про необхідність скоротити кількість районів у столиці до п"яти висловив мер Леонід Черновецький кілька тижнів тому. Дотепер місцева влада столиці референдумів не проводила.

Зараз ви читаєте новину «Шевченківський район першим проведе референдум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі