субота, 12 січня 2008 07:06

СЕС не виявила "сибірки" на території лікарні

Київська міська санітарно-епідеміологічна станція не виявила збудників сибірської виразки у ґрунті на території Олександрівської (раніше Жовтневої) лікарні, що на вул. Шовковичній у центрі.

У висновку СЕС стверджує, що протягом досліджень, які проводилися люмінісцентно-серологічним, бактеріологічним і біологічним методами збудників сибірки не виявлено. Ґрунт досліджували з 27 грудня по 7 січня у лабораторії відділу особливо небезпечних інфекцій СЕС. 45 проб брали з дев"яти ділянок на території лікарні.

— Епідемія сибірської виразки й чуми Києву не загрожує. Могильник, розташований на території Жовтневої лікарні, повністю знезаражений, — таке заявляв ще у грудні 2007-го Юрій Черненко, заступник головлікаря Київської міської дезінфекційної станції.

Олег Цупиков, співробітник Інституту фізіології ім. Богомольця не довіряє висновкам санстанції.

— Бури, якими брали аналізи, мали 1,5–2 метри завдовжки. Вони нічого не покажуть нам, бо це — надто мала глибина, — впевнений науковець.

24 грудня Київська СЕС призупинила будівництво житлового будинку, яке компанія "Житлобуд" вела на території Жовтневої лікарні. Причиною була оприлюднена телеканалами інформація, що будівлю зводять на місці поховань людей, померлих протягом XVIII–XX ст. від чуми та сибірської виразки.

Зараз ви читаєте новину «СЕС не виявила "сибірки" на території лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі