понеділок, 25 травня 2020 12:45

Ще в одному гуртожитку на Київщині виявили коронавірус, мешканців тестують

Ще в одному гуртожитку на Київщині виявили коронавірус, мешканців тестують
Мешканців гуртожитку на Київщині перевіряють на коронавірус. Фото:pixabay

Ще одне вогнище коронавірусу зафіксували у гуртожитку в місті Переяслав Київської області.

Мешканців зараз тестують, щоб вирішити, чи треба їх ізольовувати. Про це на брифінгу повідомив тимчасовий виконувач обов'язків голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

"Наступний спалах хвороби зафіксували в черговому гуртожитку, а саме в місті Переяслав. Він розташований на території студмістечка, де на сьогодні загалом мешкає 165 людей. Інфікованого виявили випадково після того, як його прооперували внаслідок побутової політравми. Йому зробили швидкий, а потім - ПЛР-тест, які показали наявність коронавірусної інфекції", - зазначив Володін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі стався спалах коронавірусу

За його словами, зараз аналізи на коронавірусну хворобу беруть в людей, які контактували з інфікованим. За їхніми результатами "буде зрозуміло, чи є потреба запроваджувати суворі заходи з ізоляції цього гуртожитку".

У гуртожитках в місті Українка та на Петропавлівській Борщагівці ситуація покращилася. Володін запевняє, що за за останніми даними, мешканців із коронавірусом в них немає, а отже, режим обов'язкової обсервації з людей знімуть.

А з гуртожитку в місті Вишневе 25 травня планують зняти санітарно-карантинний пост.

З 26 травня у Київській області послаблять карантин. Відновлять роботу міського і приміського транспорту, дитячих садків. Також дозволять проводити спортивні заходи, але без глядачів, і служби у церквах.

Зараз ви читаєте новину «Ще в одному гуртожитку на Київщині виявили коронавірус, мешканців тестують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі