четвер, 16 вересня 2021 17:39

СБУ затримала білорусів у Києві

СБУ затримала білорусів у Києві
СБУ затримала двох громадян білорусів у Києві, а не п'ятьох, як інформував Білоруський дім в Україні. Фото: УНІАН

Служба безпеки України затримала двох громадян Білорусі, які незаконно перебували на території України. Виявили їх в одному з київських хостелів у четвер, 16 вересня.

Про це повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко, пише "Українська правда".

СБУ спільно з Нацполіцією бере участь в операції "Мігрант". Вона триває з 1 вересня і передбачає низку заходів із виявлення осіб, які нелегально опинилися в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко хоче розмістити С-400 на кордоні з Україною

У рамках цієї операції й відбулася перевірка столичного хостела, у якому проживали 12 громадян Республіки Білорусь. Серед них двоє незаконно перетнули державний кордон України, повідомив Дехтяренко.

"Трьох осіб запросили до адміністративної будівлі СБУ для їх опитування. Після проведення відповідних перевірок двох громадян Білорусі, стосовно яких підтвердилася інформація про незаконний перетин держкордону, передали в Державну міграційну службу України", - зазначив Дехтяренко.

16 вересня в Telegram Білоруського дому в Україні з'явилося повідомлення про затримання п'ятьох громадян Білорусі Службою безпеки України для проведення "профілактичних бесід". Серед затриманих начебто була волонтерка, яка допомагала у легалізації білорусів після їх втечі з країни через диктатуру самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала білорусів у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі