середа, 12 лютого 2020 15:07

СБУ викрила подробиці махінацій Київметробуду
4

СБУ викрила шахрайську схему Київметробуду
Фото: ssu.gov.ua
СБУ викрила шахрайську схему Київметробуду
СБУ викрила шахрайську схему Київметробуду
СБУ викрила шахрайську схему Київметробуду

Служба безпеки України викрила шахрайську схему, яка давала змогу привласнити бюджетні кошти на будівництво Сирецько-Печерської лінії метрополітену.

"Напередодні слідчі обшукали Київметрополітен, Київметробуд, відділення Укргазбанку та помешкання службових осіб організацій. Знайшли фінансово-господарську документацію, електронні носії інформації, які містять важливі для досудового розслідування відомості", - повідомляє пресслужба СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київметробуд підозрюють у махінаціях із підземкою на Виноградар

Припускають, що службовці безпідставно поклали 1,7 млрд грн на депозитні рахунки. Згодом оборудка дала змогу отримати 139 млн грн за відсотками з депозиту. На банківські рахунки підприємств наклали арешти на понад 2,4 млрд грн.

Офіс Генерального прокурора разом із СБУ обшукують Київметробуд і відділення Укргазбанку. Обшуки також проводять в інших приватних структурах, які, ймовірно, задіяні у схемі шахрайського заволодіння бюджетними коштами.

Зараз ви читаєте новину «СБУ викрила подробиці махінацій Київметробуду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі