вівторок, 18 травня 2021 14:40

СБУ показала, що знайшла в сусідів Кличка
4

Служба безпеки України ліквідувала схему контрабанди пального з РФ та Білорусі на понад 100 млн грн.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Фото: СБУ

"Протягом 2020-2021 років за цією схемою було незаконно імпортовано продукції на понад 100 мільйонів гривень. Переробляли цю "сировину" на нелегальних міні-НПЗ та продавали за готівку без оформлення документів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зловмисники постачали продукцію в Україну на адреси низки підприємств, а також фальсифікували митну документацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ прийшла в будинок, де мешкає Кличко

За даним фактом розпочали кримінальне провадження. Були проведені обшуки.

"Зважаючи на резонанс у ЗМІ щодо одного з обшуків, який відбувався у квартирі поруч з оселею Віталія Кличка, повідомляємо, що за цією адресою вилучили документацію та печатки 68 юридичних осіб, фінансово-господарську документацію залучену в протиправній схемі СПД, ноутбуки, електронну техніку, необліковані кошти", - додали в повідомленні.

Обшуки в будинку на вул. Богдана Хмельницького в Києві, де мешкає мер міста Віталій Кличко, начебто відбулися вранці 18 травня. Силовики та слідчі СБУ з'явилися там, коли мер був на пробіжці. У ЗМІ почала з'являтися інформація, що з обшуками прийшли саме до нього. СБУ цю інформацію спростувала, зазначивши, що обшуки проводили "в межах кримінального провадження щодо фальсифікованих нафтопродуктів". Кличко назвав ранкові події "безпрецедентним тиском на міську владу". Він стверджує, що камера відеоспостереження зняла, як "ці люди підіймалися на мій поверх і дзвонили та стукали в мої двері". Коли Кличко зайшов до під'їзду, правоохоронці стояли біля квартири двома поверхами нижче.

Зараз ви читаєте новину «СБУ показала, що знайшла в сусідів Кличка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі