пʼятниця, 19 березня 2021 13:02

СБУ "накрила" потужну ботоферму, яка працювала на Росію
4

У Києві Служба безпеки України викрила ботоферму потужністю понад 5 тис. акаунтів, яка розповсюджувала неправдиву інформацію про Україну. Фінансувались боти Росією.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Фото: СБУ

"Виконавці розмістили обладнання в орендованій квартирі. Спеціалізовані апаратно-програмні комплекси використовувались для створення і просування фейкових акаунтів у соціальних мережах для поширення неправдивої інформації. Виконавці діяли в інтересах третіх осіб, які підтримували гібридну війну проти України", - йдеться в повідомленні.

Для організації злочинної діяльності фігуранти використовували сім-картки українських операторів. Під час обшуку вилучили понад 3 тис. карток. Також комп'ютерну техніку та телекомунікаційне обладнання.

Для притягнення до відповідальності встановлюються всі причетні особи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліквідували ботоферму, яка поширювала російську пропаганду

У Києві викрили хакерське угруповання, яке здійснювало кібератаки на компанії в Європі та США. З використанням вірусної програми хакери уразили близько 150 іноземних компаній. Завдані їми збитки сягають $80 млн.

Зараз ви читаєте новину «СБУ "накрила" потужну ботоферму, яка працювала на Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі