понеділок, 01 березня 2021 14:11

СБУ "накрила" потужну ботоферму, яка працювала на Росію
3

У Києві Служба безпеки України викрила ботоферму потужністю понад 18 тис. акаунтів, яка працювала в інтересах РФ і проросійських партій в Україні.

Ботоферму організували троє жителів столиці, повідомила пресслужба СБУ.

Фото: СБУ

"Вони зареєстрували акаунти в електронних поштових скриньках заборонених російських поштових сервісів. Зокрема у жовтні торік під час проведення виборів до місцевих рад зловмисники розповсюджували неправдиву інформацію про ситуацію в Україні. Займались "накручуванням" кількості голосів у соцопитуваннях, штучно збільшували кількість замовних перепостів і коментарів окремих лідерів громадської думки та політичних діячів", - йдеться в повідомленні.

Оплата за злочинні послуги проходила через заборонені російські електронні гаманці. Це дозволяло зловмисникам забезпечити анонімність своїх клієнтів. Вартість "послуг" залежала від складності технічних завдань і специфіки цільової аудиторії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ "плюнула" в посольство Росії згадкою про Крим

"Офіс" ботоферми розташовувався у спальному районі Києва. Під час обшуку вилучили комп'ютерну техніку, яка використовувалася для протиправної діяльності. Також на серверному обладнанні виявили програмні продукти, що перебувають під санкціями.

У Києві викрили хакерське угруповання, яке здійснювало кібератаки на компанії в Європі та США. З використанням вірусної програми хакери уразили близько 150 іноземних компаній. Завдані збитки компаніям сягають $80 млн.

Зараз ви читаєте новину «СБУ "накрила" потужну ботоферму, яка працювала на Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі