четвер, 19 квітня 2007 07:01

Самотньому татові пообіцяли комп"ютер

15 чоловіків, які без дружин виховують дітей, зібралися минулого вівторка на майдані Незалежності. Вони є членами організації "Міжнародний союз мужніх татусів". Пропонують 19 травня зробити Днем тата в Україні — саме цього дня 6 років тому був заснований їхній союз.

Ідея належала 53-річному Євгенові Коновалову, зараз віце-президентові організації. Він родом із Слов"янська Донецької області. Двох синів, 28-річного Віктора та 25-річного Михайла, виховав сам. Першому було 5, молодшому — 2, коли він розлучився з дружиною. Залишив усе майно їй і самотужки виховував дітей.

— Спали всі втрьох на одному матраці, — пригадує Євген Коновалов.

За словами Євгена, до громадської організації зараз входять десятки самотніх батьків з України, 7 із Білорусі, 2 із Москви.

— Налагоджуємо зв"язки зі Швецією, — каже Коновалов. — Допомагаємо батькам у суді зберегти за собою дитину. Зараз проводимо акцію "Комп"ютер у кожну родину розлученого тата-інваліда". Одна родина його вже отримала.

— Позичив 500 гривень на квитки до Києва, — розповідає 43-річний Ігор Мигалацій з селища Рафалівка Рівненської області.

Саме йому та його синові пообіцяли комп"ютер. Однак одразу подарунок не видадуть.

— Ми живемо дуже бідно, — ділиться 65-річна мати Ігоря Тетяна Миронова. — Ігор був ще маленьким, коли переїхали в Україну з Ашхабада. У вісім років син ловив голубів і впав із триповерхового будинку. Відтоді він інвалід.

Ігор за фахом електрик. Закінчив політехнічний технікум на Рівненщині. У 28 років одружився. Через два роки народився син Дмитро. Коли хлопчикові виповнилося п"ять, шлюб розпався.

— Він інвалід, а його колишня — здорова жінка, — каже Тетяна. — Й погуляти вона хоче.

Зараз ви читаєте новину «Самотньому татові пообіцяли комп"ютер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі