пʼятниця, 16 травня 2008 07:10

Шахрайка представлялася працівником соцзабезу

  Жінка, яку підозрюють у шахрайстві. Вона брала в пенсіонерів від 100 до 700 гривень
Жінка, яку підозрюють у шахрайстві. Вона брала в пенсіонерів від 100 до 700 гривень

Минулого тижня міліціонери Печерського райуправління затримали 55-річну циганку. Вона тривалий час виманювала гроші в пенсіонерів.

— Жертву обирала біля продуктових магазинів. Ішла за нею, вистежувала квартиру, — розповідає "ГПУ" Юлія Мусташ, прес-офіцер Печерського райуправління.

Потім жінка дзвонила у двері, представлялася працівником соцзабезу. Пропонувала купити продукти — на вибір і "за зниженими цінами". У переліку були борошно, крупи, цукор, чай, кава, тушонка, шинка, цукерки. Називала низькі ціни, обіцяла, що все привезуть додому. Тому пенсіонери майже не відмовляли. Шахрайка заповнювала фальшиву накладну, брала передоплату. Продукти обіцяла привезти наступного дня.

Правоохоронці вилучили в затриманої підробне посвідчення працівника соцзабезу із розмитим штампом дитсадка. Суми та прізвища всіх, у кого брала гроші,  записувала на аркуші. Список — на 12 сторінках, кажуть у міліції. Окрім того, жінка мала зошит обліку відвідин.

Міліціонери поки що встановили п"ять фактів шахрайства. Усі пенсіонери — жителі масиву поблизу станції метро Дружби народів.

— Затримана каже, що приїхала з Полтавщини, Київ знає погано. Тому не може назвати адреси квартир, у які заходила. Щодня вона відвідувала по десять-дванадцять помешкань, — додає Мусташ.

20 років тому жінку судили за шахрайство. Звільнившись, вона зареєструвалася у Кременчуці й одразу виписалась. Міліція порушила кримінальну справу. Усіх киян, у кого циганка видурила гроші, Печерське райуправління просить подзвонити за тел.: 280 61 18, 280 71 21.

Нині підозрювана перебуває у слідчому ізоляторі.

Зараз ви читаєте новину «Шахрайка представлялася працівником соцзабезу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі