четвер, 23 січня 2020 13:01

Роздягнули і знімали на відео: правоохоронці знущалися з чоловіка
6

Цього дня 2014 року в інтернеті з'явився ролик, як бійці спецзагону внутрішніх військ України знущаються із затриманого активіста Михайла Гаврилюка. Усе відбувалося на вулиці Грушевського в Києві.

Силовики роздягнули чоловіка до шкарпеток, били, глузували. Усе знімали на відео та фотографували. При цьому день був морозяним. Температура в Києві сягала -10 градусів, швидкість вітру - 5 м/сек. Після зйомок оголеного Гаврилюка відправили в автобус. На тілі чоловіка, зокрема на спині, видно величезні синці.

Дізнавшись про випадок, проукраїнські активісти знайшли Михайла забрали у штаб Самооборони Майдану. Надали медичну допомогу.

Відео ж знущань над Гаврилюком оприлюднив капітан міліції Антон Гусєв, який за свій учинок поплатився кар'єрою і був змушений переховуватися у Польщі.

Щоб підтримати козака, на початку лютого того року у місті Раві-Руській на Львівщині активісти встановили білборд із мальованим портретом Михайла та написом: "Нація існує доти, доки існують люди, готові її захищати".

Михайло Гаврилюк - активіст Євромайдану та козак Четвертої сотні Самооборони Майдану. До Києва приїхав, коли дізнався про побиття студентів 30 листопада 2013 року.

Згодом його обрали народним депутатом України VIII скликання від партії "Народний фронт". Окрім політики, займався доставкою гуманітарних вантажів у Донецьку область. Також є бійцем добровольчого батальйону "Золоті Ворота".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Козак" Гаврилюк будує будинок у Карпатах на кошти дружини

Говрилюк одружений та має двох дітей - сина від попереднього шлюбу та доньку від молодої дружини Ярини. Зараз зводять будинок у селі Нижній Березів на Івано-Франківщині.

"Моя дружина не тільки допомагає мені збагачуватися знаннями, але і збагачує мене матеріально. На тій чудовій ділянці з "водоспадом" завжди був город, який обробляли бабуся і дідусь моєї дружини. Батьки моєї дружини пожертвували її дитинством, щоб дати їй краще життя", - зазначив Гаврилюк.

Михайло Гаврилюк був активістом Євромайдану
Фото: antikor.com.ua
Михайло Гаврилюк був активістом Євромайдану
Михайло Гаврилюк одружився втретє
Козак Гаврилюк познайомився із дружиною під час Революції гідності

Улітку вперше побував на морі депутат 37-річний Михайло Гаврилюк. У болгарське місто Созополь поїхав у медо­вий місяць із дружиною Яриною, 22 ро­ки. Весілля відгуляли 22 травня в Коло­миї.

Ярина навчається в Київському педагогічному університеті ім. Драгоманова. Разом із Гаврилюком винаймають однокімнатну квартиру. Познайомилися під час Революції гідності.

Зараз ви читаєте новину «Роздягнули і знімали на відео: правоохоронці знущалися з чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі