пʼятниця, 07 грудня 2007 07:14

Розблокування авто коштуватиме 100 гривень

З нового року міські водії розраховуватимуться за парковку спеціальними абонементами. Про це розповіла журналістам заступник мера Ірена Кільчицька, 39 років.

Вона каже, місто розподілять на три територіальні зони. У них ціна за годинне паркування становитиме 7, 5 і 3 грн відповідно. Найдорожчою парковка буде на площах Європейській, Льва Толстого і вул. Грушевського. Найдешевшою — на околицях Києва.

— На талоні, який треба возити за склом, потрібно буде закреслити календарний день і позначити, скільки часу стоятиме авто — півгодини, годину чи більше, — каже Кільчицька. За її словами, якщо водій простоїть хоча б п"ять зайвих хвилин, колеса заблокують. А за послугу розблокування потрібно буде заплатити 100 грн.

Паркувальні талони продаватимуть у поштових відділеннях, на АЗС, у метро й газетних кіосках. Їх буде кілька видів, залежно від зони й часу паркування, наголошує Кільчицька. Такі, що діятимуть протягом години, дня, місяця чи кварталу.

Сплачувати за паркування в майбутньому можна буде через мобільний телефон. Відправлятимуть СМС-повідомлення з номером машини й часом парковки. Такі авто повинні мати спецзнак на лобовому склі, видаватимуть їх безплатно.

Біля лікарень і поліклінік можна буде паркуватися безкоштовно. Право на пільгову сплату нададуть інвалідам і ветеранам війни.

Кільчицька впевнена: завдяки нововведенню міський бюджет поповниться на 10 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Розблокування авто коштуватиме 100 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі