пʼятниця, 08 жовтня 2021 19:46

Робітники заводу "Більшовик" вийшли на протест проти знищення підприємства

Робітники заводу "Більшовик" вийшли на протест проти знищення підприємства
Робітники заводу Більшовик вийшли на протест проти знищення підприємства. Фото: скріншот із відео

У п'ятницю, 8 жовтня, на території колишнього легендарного оборонного заводу "Більшовик" в Києві на вулиці Гарматній зібралися працівники підприємства, а також ветерани АТО і громадські активісти, до яких трудовий колектив звернувся за допомогою в захисті підприємства від знищення.

Про це розповів ветеран війни в Донбасі і голова громадської організації "Вибачте, що живі" Данило Турчин. Робочі і активісти намагаються запобігти розтягнення заводу на металобрухт, адже, за їхніми словами, вже кілька місяців поспіль з території підприємства вантажівками вивозять верстати на металобрухт. До того ж, працівники просять державу і громадськість втрутитися і допомогти захистити свої права і забезпечити дотримання соціальних гарантій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КМДА штучно затягує викуп 5-го цеху Більшовика та будівництво шулявського шляхопроводу - експерт

Для того, щоб залучити до своєї проблеми увагу влади і суспільства, протестуючі перекрили вулицю Гарматну.

У свою чергу, керівництво заводу навело на місце подій кілька автобусів з Нацполіціею і Нацгвардією. Згодом на своїй сторінці в Facebook глава Фонду держмайна Дмитро Сенниченко похвалився, що виставити роту правоохоронців проти робітників було його ініціативою.

У відповідь учасники протесту запросили Голову ФДМУ до відкритої публічної дискусії щодо дотримання прав трудового колективу в приватизаційному кейсі "Більшовика", яка відбудеться в "Укрінформі" у вівторок, 12 жовтня.

Аукціон з продажу 100% акцій АТ "Перший київський машинобудівний завод" у межах "Великої приватизації" заплановано на 27 жовтня. Стартова ціна лоту — 1,39 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Робітники заводу "Більшовик" вийшли на протест проти знищення підприємства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі