пʼятниця, 20 червня 2008 07:07

Робітник виніс 100 тисяч гривень і кілограм золота

11 червня київські правоохоронці затримали в Донецьку місцевого мешканця Сергія, 51 рік. Його етапували до столиці. Нині чоловік перебуває в ізоляторі на Косогірному провулку.

Сергія звинувачують у квартирній крадіжці, яку міліціонери називають найкрупнішою в місті цього року. 6 червня чоловік викрав із котеджу на Сирці 100 тис. грн, $7 тис. та 1 кг 650 г золота 999-ї проби у злитках.

Новий особняк розташований на вул. Тираспільській. Потрапити на неї можна з вул. Котовського та Сирецької. Навколо ліс, ростуть старі в"язи. Єдиний сусідський будинок — за 100 м збоку. Обікрадений — 42-річний директор підприємства, яке заправляє літаки в аеропорту "Бориспіль". Гроші й золото зберігав удома в сейфі. Кажуть, зловмисник відніс його на кілька десятків метрів у сусідній ліс, виламав ломом двері, усе забрав і втік.

— Рік тому господар розмістив у газеті оголошення, що шукає сім"ю 50–55 років для догляду за будинком і прибудинковою територією. Через якийсь час до нього зателефонував чоловік. Розповів, що одружений, мешкає в селі на Донеччині, шукає роботу. Приїде із дружиною. Господар пообіцяв платити щомісяця 400 доларів на двох і годувати за власні кошти. Донеччани мали доглядати за деревами та клумбами, прибирати в будинку, — розповідає "ГПУ" правоохоронець, ознайомлений із цією справою.

Пара мешкала в котеджі майже рік. Зі слів міліціонера, господар кілька разів перевіряв заробітчан: залишав на видних місцях невеликі суми грошей. Повертаючись додому, завжди їх знаходив. Зрештою, почав довіряти робітникам.

25 травня дружина затриманого відпросилася з"їздити на Донеччину. Сказала, на лікувальні процедури. У п"ятницю, 6 червня, господар повернувся з роботи близько 18.00. У будинку не було електрики. Подумав, що напруга зникла через аварію. Але побачив, що рубильник вимкнено, а сейф — зник. Викликав міліцію. Випотрошений сейф господар знайшов сам, ще до приїзду оперативників. У ньому була тільки рушниця. Сергій на роботу більше не виходив. Господар запідозрив саме його.

Зловмисника працівники міліції знайшли за персональним кодом його мобільника. Він змінив номер, але телефон залишив. Після крадіжки підозрюваний перебував у Донецьку. Він винайняв там за $400 однокімнатну квартиру, оплатив по грудень.

— Коли його брали, зіззнався: "Я знал, что будут искать. Но не ожидал, что найдут так быстро". Причину крадіжки пояснює тим, що хотів жити красиво. Із викраденого витратив 20 тисяч гривень, — розповідає міліціонер.

У сейфі була тільки рушниця

Підозрюваний був кілька разів засуджений: за квартирні крадіжки, ДТП, яке стало причиною смерті людини, та за зберігання наркотиків. Із тюрми востаннє вийшов 1998-го. Дотепер був оголошений провоохоронними органами в розшук — за крадіжку поросяти в одному із сіл Донеччини.

Сергієві загрожує позбавлення волі від 7 до 12 років і конфіскація майна. Гроші та золото працівники міліції повернули господареві особняка під розписку.

Затриманий пив дороге вино

Сусід обікраденого директора фірми 50-річний Борис Платина стверджує, що чув, як злодій увечері вибивав вікно, аби винести сейф із дому.
— Я тоді не спав. Почув, як десь побилося вікно. А ввечері до мене прийшли міліціонери і сказали, що мого сусіда обікрали, — згадує чоловік. — Я одразу ж відчув — цей Сергій уже сидів. Бо в нього був тюремний жаргон. Поводили вони з дружиною себе спокійно, п"яними їх не бачив. Але часто викидав із двору порожні пляшки з-під дорогого вина. Постійно розмовляв по мобільнику. Якщо ж я проходив недалеко, переривав розмову. Думаю, у них там була ціла банда, — припускає Борис Платина.
В "Укрпромбанку" "ГПУ" повідомили: золоті злитки вагою 1650 г коштують не менш аніж 226 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Робітник виніс 100 тисяч гривень і кілограм золота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі