понеділок, 23 квітня 2007 07:07

Референдум про перевибори мера хочуть відкласти на рік

Опозиція в київській міськраді вже кілька місяців намагається зареєструвати ініціативну групу, яка збирала б підписи для проведення референдуму про відставку мера і дострокові вибори до Київради. Заявок подавали близько двох десятків, однак жодної не прийняли.

У четвер депутати дізналися, що ініціативна група вже існує — і працює близько півтора місяця. Вона навіть подала документи з підписами на розгляд мерії. Однак зібрала їх усього 10 тис. — замість необхідних 250 тис. Опозиція обурюється: мовляв, Леонід Черновецький знайшов привід, щоб припинити розмови про референдум.

— За законом, якщо спроба зібрати підписи виявилася невдалою, то зініціювати наступний референдум можна буде лише через рік, — каже депутат-"нашоукраїнець" Дмитро Андрієвський. — Мер застосовує технології, а краще б використав свою винахідливість у керівництві містом.

Начебто ініціативну групу зареєстрували 26 грудня на ім"я громадянина Євгена Пундика. Як саме вона збирала підписи та як формулювала запитання, поки що невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Референдум про перевибори мера хочуть відкласти на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі