пʼятниця, 05 жовтня 2012 10:53

Районам Києва слід повернути реальні повноваження - Горбаль

Районам Києва слід повернути реальні повноваження - Горбаль

Новий "Закон про столицю" повинен повернути реальні повноваження районам. Таку думку висловив народний депутат України Василь Горбаль, кандидат у депутати Верховної Ради України по 221-му виборчому округу.

"Сьогодні дуже гостро назріла проблема повернення реальних повноважень районам Києва. Оскільки в даний момент вони не тільки ніяк не можуть вплинути на самовільних забудовників, але і позбавлені будь-яких механізмів впливу на ситуацію безпосередньо на своїй території", - розповів Горбаль.

Політик вважає, що за умови грамотного виписування повноважень у новому "Законі про столицю" районні власті зможуть займатися самоорганізацією громадян, сприяти в організації суботників з благоустрою територій, і реально допомагати зберігати історико-культурну спадщину.

Також Горбаль назвав недоцільним ліквідацію районних рад міста Києва в 2010 році.

"Те, що зробили з районними радами Києва в 2010 році, можна назвати одним словом - безвідповідальність. Проблеми накопичуються, а от реальних механізмів їх розв'язання немає. Тому вважаю, що в новому "Законі про столицю" повинен бути обов'язково прописаний пункт щодо повернення районних рад", - додав парламентарій.

Зараз ви читаєте новину «Районам Києва слід повернути реальні повноваження - Горбаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі