вівторок, 18 січня 2011 15:44

Проїзд у столичних маршрутках подорожчає до 4,5 гривень?

Проїзд у столичних маршрутках подорожчає до 4,5 гривень?

Столичні перевізники кажуть, що подорожчання вартості проїзду в маршрутках до 2,5-3 гривень - не межа.

Якщо ціна на дизпаливо підніметься до 9 гривень, то вони встановлять ціну в 4-4,5 гривні за поїздку, пише "Сегодня".

За словами голови Всеукраїнської асоціації автоперевізників Віталія Реви, тариф піднімати необхідно, бо більша частина маршруток працює з рентабельністю в 2-3%, замість необхідних 10-15%.

"До цього моменту в перевізників були резерви, завдяки яким вдавалося стримувати вартість проїзду. Але вони вичерпані. А чинні тарифи приймалися, коли дизпаливо коштувало 3 гривні. Сьогодні його ціна вже 8 гривень і буде ще підвищуватися. Виросла ціна й на запчастини, шини, піднялася середня заробітна плата. Як все це можна не враховувати?", - сказав він.

Рева додав, що у Київській області закрилися 8 маршрутів, які збанкрутували.

У мерії знають, що проїзд подорожчав, але змінити нічого не можуть.

За словами начальника Головного управління цінової політики Василя Яструбинського, зараз перевізники просто висилають відповідне економічне обґрунтування зміни вартості тарифу на проїзд і тим самим ставлять місто перед фактом.

"Відповідно до законодавства, усе робиться правильно", - сказав Яструбинський, додавши, що тарифи на автобусних маршрутах загального користування, якими є й маршрутки, не підлягають ні державному, ні міському регулюванню.

Водночас у КП "Київпастранс" кажуть, що всі їхні маршрутки цілком рентабельні, тому поки що вони не підніматимуть ціну на проїзд. Крім того, місто обіцяє закупити 77 одиниць електротранспорту - тролейбусів і трамваїв.

Нагадаємо, маршрутки по три гривні стали реальністю. Частина перевізників підняли ціну проїзду на 50 копійок в минулі вихідні.

Зараз ви читаєте новину «Проїзд у столичних маршрутках подорожчає до 4,5 гривень?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі