четвер, 20 березня 2008 07:11

Проїзд у маршрутках подорожчав

— А чого у вас проїзд став по гривні п"ятдесят?! Тиждень тому їхала за гривню. Мерія ж заборонила ціни підвищувати, — скаржиться водієві літня пасажирка 17-ї маршрутки, що курсує між площами Льва Толстого і Космонавтів.

— Я ціни не підвищував. Маю господаря, йому й кажіть, — відповідає водій.

Після страйку приватних перевізників 12 березня, більшість із них підвищили ціни на 25–50 коп. Тиждень тому проїзд у маршрутці N14 (станція метро Контрактова площа — бульв. Лепсе) коштував 1 грн. Тепер — 1 грн 50 коп. На 25 коп. збільшилася ціна на маршрутах N507 (вокзал Південний — вул. Сірка в Голосієві). Так само, на 25 коп, підняли вартість проїзду у маршрутці N482, яка курсує від просп. Глушкова до станції метро Дорогожичі. Тепер пасажири платять 1,75 грн.

Приватний перевізник Ігор Гусак, 33 роки, має 13 маршрутів. На десяти з них він підвищив ціни. На решті й так були затверджені максимальні тарифи — 1,75 грн.

— Ціни підняв із 17 березня. Тоді ж підписав додаткову угоду про підвищення тарифів на окремих маршрутах, які належать мені. Такі угоди міська влада укладала з іншими перевізниками. Таким чином мерія частково виконала наші вимоги. Тепер водії отримуватимуть вищу зарплатню. Якщо мерія з часом все ж не підвищить граничних тарифів, то буду змушений відмовитись від маршрутів, на яких зараз затверджено тариф 1,75 грн, — пояснює Ігор Гусак.

Мерія заявляє: будь-яке подорожчання проїзду в маршрутках — незаконне. Прес-служба КМДА оприлюднила у вівторок позицію мера Леоніда Черновецького.

"Я не дозволю підвищення цін на проїзд у маршрутках. У нас достатньо коштів у бюджеті, аби вирішувати питання компенсації витрат із будь-якими приватними компаніями, які обслуговують киян. Але це буде тільки в тому випадку, якщо вони вестимуть конструктивний діалог, а не політизуватимуть цю тему", — передає слова міського голови його прес-служба.

Зараз ви читаєте новину «Проїзд у маршрутках подорожчав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі