понеділок, 15 вересня 2008 19:16

Провулок вдруге назвали іменем Гордієнка

Минулого тижня Комісія із питань найменувань вулиць і пам"ятних знаків мерії вирішила встановити пам"ятник кошовому отаману Війська Запорозького Костеві Гордієнку.

Зроблять це в сквері у провулку, що нині носить його ім"я. Окрім того, історики та депутати вдруге назвали провулок на честь Костя Гордієнка. Таке офіційне рішення було прийняте в четвер.

— Ми написали листа в мерію із проханням ще раз перейменувати наш провулок. Бо в усіх документах значиться, що ми живемо в провулку Чекістів. На номерних знаках написана стара назва. Провулок Гордієнка значиться лише в картах міста. Минулого року я мало не спізнилася на потяг, бо викликала таксі й назвала адресу — "провулок Гордієнка". Таксист годину кружляв навколо провулку, не міг його знайти. Урешті, я вскочила в останній вагон, коли поїзд уже рушав. Може, після чергового перейменування в наших документах значитиметься єдина назва провулку, — пояснює "ГПУ" Алла Мартиненко, 38 років, жителька будинку N4 у пров. Костя Гордієнка.

У січні 2008 року місцеві самовільно перейменували пров. Гордієнка на тупик Леоніда Черновецького. Такий учинок був пов"язаний із скандальною забудовою в пров. Гордієнка, 6. Таблички із "тупиком Черновецького" зняли навесні, перед виборами мера. На минулій сесії міськради депутати скасували рішення та заборонили забудову в пров. Гордієнка, 6. Тепер там зробили сквер, в якому стоятиме пам"ятник.

Зараз ви читаєте новину «Провулок вдруге назвали іменем Гордієнка ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі