четвер, 23 жовтня 2008 20:23

Проти продажу "Жовтня" має підписатися тисяча киян

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Мешканка Оболоні Наталія Новікова першою серед киян заповнила аркуш і підписалася під вимогою не закривати кінотеатр ”Жовтень”
Мешканка Оболоні Наталія Новікова першою серед киян заповнила аркуш і підписалася під вимогою не закривати кінотеатр ”Жовтень”

"Тут збирають підписи на підтримку кінотеатру?" — питають двоє чоловіків, заходячи днями до кабінету адміністратора кінотеатру "Жовтень". Назар Мотрівський, 23 роки, та 22-річний Василь Косий із громадянської мережі "Опора". Кажуть, згрупують студентів, а ті допоможуть збирати підписи.

Не так давно керівництво "Жовтня" повідомило, що управління комунальної власності мерії продасть кінотеатр з аукціону. Аби цього не зробили, треба назбирати тисячу підписів.

Рік тому "Опора" відстояла магазин "Знання". Тоді зібрали 1,5 тис. підписів.

— "Жовтень" — успішний кінотеатр, його не треба ставити на комерційні рейки. Мені тут усе подобається. У залі "Аншлаг", де показують європейські фільми, взагалі круто. Ми, на жаль, підписатися не зможемо, бо я прописаний у Франківську, а він — у Черкасах. — Назар киває на Василя.

Контролер Євгенія Захарова, 52 роки, перевіряє квитки на вечірній сеанс фільму "Мама Мія". До зали заходять до 20 глядачів. Про підписи не питають.

— Працюю тут вісім років, є постійні відвідувачі. Вони виходять із зали, дякують. Вони й питали, де підписуватися. Сьогодні людей небагато, а у вихідні, буває, стільці доставляємо, — каже жінка. Вона живе неподалік, на Волоській. Має інвалідність, чоловік — теж інвалід. Тому обрала роботу поряд із домом.

— Кінотеатр ми відстоїмо, зря не панікуємо. Його хоче загарбать волосата лапа, але в неї нічого не получиться, — переконана контролер.

— Саша, скоро сеанс починається! — Євгенія Захарова гукає інженера Олександра Комарова, 53 роки. Той розмовляє поверхом нижче з якимось чоловіком.

— До цього працював старшим інженером в іншому кінотеатрі, "Росії". Пішов, як там помінялося керівництво. Туди прийшли керувати некіношні люди. Вони заробляють гроші, а я так не можу. А тут кіношна атмосфера. Скільки фільмів іноземних передивився французькою, англійською, німецькою. Про що говорять, не розумію, але суть вловлюю, — каже Комаров.

Студентка Лола Каландія, 18 років, живе на вул. Герцена, Лук"янівка. Фільми їздить дивитися на Поділ. Вона чекає на показ короткометражних українських стрічок у залі "Аншлаг".

— Біля мене є "Київська Русь", але "Жовтень" подобається більше. Тут показують такі фільми, які я більше ніде не побачу, — каже дівчина.

Жителька Оболоні Наталія Новікова, 38 років, зайшла в кінотеатр разом із 10-річним Ігорем, сином знайомих. Хотіла дізнатися розклад фільмів на вихідні. Зайшла до адміністратора, аби поставити підпис. Підписи за те, щоб кінотеатр не продавали, адміністрація "Жовтня" почала збирати минулого тижня, у середу. За перших сім годин зібрали їх 27. Потім виявилося, що збирали неправильно. Кожному глядачу слід було писати власну заяву, а не вписувати дані в загальний список. Наталія Новікова першою написала заяву. Вказала прізвище, ім"я та по-батькові, вік, місце реєстрації. Написала також паспортні дані, дату заповнення заяви, контактний телефон. Аж тоді поставила свій підпис.

Директор "Жовтня" Людмила Горделадзе, 59 років, повідомила "ГПУ" в середу ввечері, що кінотеатр назбирав 520 підписів. Ще не вистачає 480.

Зараз ви читаєте новину «Проти продажу "Жовтня" має підписатися тисяча киян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі