субота, 23 березня 2019 17:31

Протестувальники намагалися прорватися в адміністрацію президента
7

У центрі Києва пройшла організована Нацкорпусом акція протесту. Фото: Нromadske
У центрі Києва пройшла організована Нацкорпусом акція протесту. Фото: Нromadske
У центрі Києва пройшла організована Нацкорпусом акція протесту. Фото: Нromadske
У центрі Києва пройшла організована Нацкорпусом акція протесту. Фото: Нromadske
У центрі Києва пройшла організована Нацкорпусом акція протесту. Фото: Нromadske

Представники Нацкорпусу і Нацдружини у суботу, 23 березня, організували в центрі Києва акцію протесту та намагалися прорватися в адміністрацію президента.

Мітингувальники вимагали посадити винних у розкраданнях в оборонному секторі. Про це повідомляє видання "Громадське".

Люди вийшли на Майдан Незалежності з прапорами України та плакатами з написом: "Свинарчуків Порошенка за ґрати". За акцією слідкували близько 1500 поліцейських і військовослужбовці Національної гвардії.

Як повідомляє видання "Інформатор", після мітингу на Майдані Незалежності, протестувальники рушили до адміністрації президента. Там вони намагалися прорватися всередину, але їм перешкодили правоохоронці.

"Одному з представників Нацкорпуса вдалося домовитися з співробітниками поліції, після чого вони погодилися пустити всередину його і родичів загиблих під час боротьби за незалежність України. Вони повинні передати владі документи, з приводу Олега Свинарчука та справи про розкрадання коштів в "Укроборонпромі". Вони вимагають чесного розслідування цієї справи", - йдеться в повідомленні.

"Сьогоднішня акція - закономірне продовження попередніх акцій. Всі вимоги залишаються незмінними: коли будуть реальні покарання, ув'язнення?", - заявив спікер організації "Національні дружини" Ігор Вдовін.

Він вимагає покарати всіх причетних до розкрадання в оборонці, і в першу чергу Свинарчуків-Гладковських.

"Їх вже усунули. Добре. Ми з цим згодні. Прокуратура повинна звітувати, на якому етапі проводиться розслідування. Повинні бути реальні покарання для корупціонерів", - додав Вдовін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холодницький: Можу оцінити роль Порошенка в оборонних схемах за однієї умови

Водночас кореспондент видання зазначив, що близько 15-20% учасників акції - це малозабезпечені верстви населення, яким, ймовірно, заплатили за мітинг. Також на акції було багато пенсіонерів і людей, схожих на безпритульних.

"В основному вони стоять відокремлено, групками під консерваторією, а також біля вулиці Городецького. Від камер такі учасники протесту відвертаються, проти чого вийшли - сформулювати не можуть, проте тримають плакати з тими ж гаслами, що і в більшості демонстрантів", - наголосив журналіст.

Водночас лідер партії "Нацкорпус" нардеп Андрій Білецький в коментарі заявив, що "звезені бабусі і алкоголіки - це спроба СБУ дискредитувати акцію протесту".

4 березня президент Петро Порошенко звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони. Це рішення ухвалив після публікації розслідування журналістів "Bihus.info", у якому вони розкрили схеми з розкрадання в оборонному комплексі, у яких брав участь син Гладковського Ігор.

Гладковський-молодший разом зі спільниками організував поставку контрабандних деталей з Росії для української військової техніки. Державні оборонні підприємства закуповували їх за у кілька разів завищеними цінами у фірм-прокладок. За підрахунками журналістів, вони заробили щонайменше 250 млн грн.

У наступній серії розслідування йшлося, що Гладковський-старший отримував "відкати" зі схем сина.

А в останній серії "Bihus.info" розкриває роль слідчих органів у схемах. Виявилося, що ГПУ, Військова прокуратура, СБУ, ДФС і НАБУ знали про розкрадання на оборонці і закривали справи за хабарі.

Зараз ви читаєте новину «Протестувальники намагалися прорватися в адміністрацію президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі