четвер, 31 січня 2008 07:10

Прокуратура вимагає збільшити Жуків острів

Міська прокуратура вимагає від Київради скасувати рішення від 22 серпня 2007 року, за яким територію ландшафтного заказника Жуків острів зменшено до 196 га.

Така вимога викладена в листі до Київради. У прокуратурі переконані: межі заказника мають бути більшими. 1999 року міські депутати визначили територію заказника — 630 га. 2005-го міськрада затвердила Програму розвитку зеленої зони міста та визначила: загальна площа острова — 1 тис. 794 га, площа заказника — не менше 1 тис. 445 га.

У листі наголошується: Київрада порушила містобудівне й природоохоронне законодавство. На те є кілька причин. Бо управління охорони навколишнього середовища не розглядало й не погоджувало детального плану території острова. А екологічна комісія Київради виступала проти зменшення площі заказника.

Днями стала відома реакція Київради. Земельна комісія рекомендувала міським депутатам не звертати уваги на лист-протест прокуратури. Пояснення таке — лише 196 га землі на Жуковому острові мають природоохоронний статус. Острів втратить статус заказника, якщо скасувати ці межі.

Депутати з екологічної комісії Київради переконані: потужний капітал має намір забудувати територію Жукового острова, що не входить до заказника.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура вимагає збільшити Жуків острів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі