субота, 05 квітня 2014 18:45

Продавці столичного авторинку третій день блокують дорогу
7

Фото: Андрій Жигайло

У Києві продавці авторинку третій день блокують частину бульвару Перова. Вимагають знизити орендну ставку.

Сьогодні працівники перекрили по дві смуги в кожну сторону. Через це в обидва напрямки виникли величезні тягучки.

Продавці стверджують: кожен місяць авторинок платить адміністрації 3 мільйони гривень, однак до бюджету надходять не більше 200 тисяч гривень.

"Вже три дні у нас відключені світло та вода. 160 торгових точок закриті. Адміністрація вирішила взяти нас змором. Орендна ставка зросла до тисячі гривень за квадратний метр. Ми фактично нічого не заробляємо. Створили ініціативну групу, яка пробує домовитись з орендодавцями. Вчора вони пропонували нам знову підписати договори, але на один місяць. Але ціну не вкидають. Зараз поки все безрезультатно — вони твердо стоять на своєму. Ну що ж, тоді ми також будемо стояти на своєму", - каже один з продавців Роман Смаль.

На дорогу вони викотили кілька десятків старих шин. Відбійник посередині вулиці прикрасили кількома десятками українських прапорів.

Продавці пропонують забрати ринок у власників та передати його у комунальну власність. Тоді можна буде встановлювати фіксовані ціни за кожен квадратний метр.

Зараз ви читаєте новину «Продавці столичного авторинку третій день блокують дорогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі