четвер, 17 січня 2008 07:15

Прихильники перевиборів мера мітингували біля Ради

"Мародерская Киев(з)рада должна быть распущена", — такий плакат принесли кілька десятків киян у вівторок до будівлі комітетів Верховної Ради на вул. Садовій (Печерськ).

Пікетували парламентський комітет із питань держбудівництва. Вимагали, аби він рекомендував нардепам провести позачергові вибори мера Києва та Київради. Міліціонери підійшли, тільки-но витягли плакати.

— Ви заважаєте пішоходам, — каже один, просячи зійти з тротуару.

Мітингарі сперечаються, не відходять. Вимоги оголошують через мегафон. Протягом пікету часто вигукують: "Черновецького геть!".

Софія Ніколаєнко, 59 років, заступник голови громадської ініціативи "Троєщина", невдоволена намірами міської влади побудувати на масиві сміттєспалювальний завод. А 57-річний киянин Анатолій Максименко  обурений спробами депутата районного рівня захопити Холмогірський сквер у Голосієві, знищивши там дитмайданчик і пам"ятник.

— Я виступаю за зняття міського голови, хоча він упирається руками та ногами. За одне засідання Київрада роздає по 400 ділянок. Це земельне мародерство! — пояснює Михайло Михалко, 67 років, голова спілки "Порятунок Голосієва".

За 20 хв. з"являється депутат від НУ-НС Кирило Куликов. Каже людям іти додому. Стверджує, що перевибори може ініціювати слідча комісія, що заодно перевірить роботу мерії. Потім із  будівлі виходить Анатолій Гриценко, однопартієць Куликова. Швидко оминає мітингарів. Після по черзі пройшли "нашоукраїнці" В"ячеслав Кириленко та Олександр Омельченко.

— Что, пайки закончились? — зверхньо кидає пікетувальникам екс-мер Омельченко і йде геть.

Координатор "Форуму порятунку Києва" 41-річний Віталій Черняховський переконаний: робоча група комітету з питань держбудівництва може вимагати від парламенту проведення позачергових виборів мера та Київради. За його словами, будівлю на Садовій пікетуватимуть і надалі.

Зараз ви читаєте новину «Прихильники перевиборів мера мітингували біля Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі